top of page

ROVED: „Right in your Face”

„Met passie, een flinke dosis energie én met een hoog entertainmentgehalte grijpen de vijf podiumbeesten je bij de keel om je op een portie onvervalste grunge-rock te trakteren. Een sterke interactie met het publiek zorgt voor een mooie chemie tussen band en publiek en een onvergetelijke show. En omdat deze enthousiaste en gedreven muzikanten er zelf ook zoveel plezier in hebben, krijgt het publiek waar ze recht op hebben: Muziek zoals het bedoeld is, right in your face” 

Grunge cover bands in Nederland zijn schaars. Toch staat er af en toe een nieuwe band op die buiten de gebaande paden treedt en je mee terugneemt naar die jaren waarbij rock een hele nieuwe naam kreeg. 
De band ROVED is een goed voorbeeld van zo’n veelbelovende act. 

Gitarist Carl en drummer Ronald kwamen in de voorzomer van 2012 op het idee om een project te starten wat je meeneemt naar die donkere, obscure rock en Seattle sound. Dat is uiteindelijk waar de liefde en passie voor hun instrument geboren is. Hier liggen hun roots en in een tijd waar de ene na de andere tributeband zich formeert, misten zij een band in dit genre met de diversiteit van de 80’s en de 90’s.

Bij de zoektocht naar muzikanten die in dit plaatje pasten lag hun eerste keus bij Arjan van den Burg. Deze immer toonvaste zanger was gelijk enthousiast en zijn gedrevenheid en podium ervaring maakt hem tot de absolute frontman van ROVED. 
Wat is een grungeband zonder coole bassist? Als een altijd vaste rots in de branding zorgt Edwin Turk samen met Ronald voor het drijvende, pompende ritme van de ROVED-grungesound. 
Vette, slepende rock heeft gitaren nodig. Na verschillende audities was Frans dé gitarist die die extra vette, strakke gitaarsound aan ROVED kan geven.

 

Met deze muzikanten ben je verzekerd van een zeer strakke geoliede machine die met elke song energiek het publiek weet op te zwepen.
In hun korte bestaan wisten zij zich dan ook als publiekswinnaar via podia als P60 in Amstelveen en De Vorstin in Hilversum een weg te banen naar De Melkweg (main hall) in Amsterdam. Hier speelden zij de Finale West Nederland van The Clash of the Coverbands, The Benelux edition in mei 2014.
In januari 2015 werden zij 3e in de Semifinal Nederland van de European Battle of The Coverbands.

Unplugged. Same songs, different vibe.
Naast het dak eraf spelen in concertzalen is ROVED ook te boeken in een intieme unplugged setting. Daardoor kan de grunge sound in elke zaal en bij elke gelegenheid worden gespeeld. Met dezelfde inzet en intensiteit, maar net even intiemer en ‚puurder’, back to the basics. De grunge songs komen daar extra goed tot hun recht, er is meer aandacht voor de tekst en akkoorden.

En zeg nu zelf. Wie herinnert zich niet de beroemde MTV-Unplugged sessions uit de jaren 90?

Maar het meest wordt ROVED toch geboekt om het publiek op te zwepen en de zaal plat te spelen. „We maken muziek die lekker in het gehoor ligt. Geen keiharde rock maar slepende, melodieuze toegankelijke rock met een vette sound en een energieke zang”

In de setlist van ROVED vind je nummers van oa: Pearl Jam, Stone Temple Pilots, Soundgarden, Bush, Rage Against The Machine,

Nirvana, 3 Doors Down, etc. etc.


ROVED, de 80’s en 90’s Grunge en Rocksound. 
„Muziek moet je niet horen, maar voelen…..tot in je botten”

 


Zang: Arjan van den Burg
Drums: Ronald Willems
Bas: Edwin Turk
Gitaar: Roy Uithoven
Gitaar: Tim Veldt

De leden van ROVED cover band komen uit Voorhout, Noordwijkerhout en Leiden.

Contact: 
Email: rovedband@gmail.com
Tel : Roy Uithoven 06-1486 9161

Biografie

Anchor unplugged
bottom of page